Szentmise advent 3. vasárnapján

„Örüljetek az Úrban mindenkor!” – szólt Szent Pál apostol a filippiekhez. Ugyanezt az üzenetet tolmácsolta számunkra Albin atya, azon az ünnepi Liturgián, melyen anyaintézményünk növendékei, a pannonhalmi gimnázium diákjainak kórusa és zenekara, Big Bandje szolgáltak énekkel-zenével.

Adventi gyertyagyújtás

Szép hagyománya Miskolcnak, hogy a város adventi koszorúján a gyertyák meggyújtására a négy miskolci egyházi gimnázium diákjai készülnek műsorral. Ez évben a Bencés Gimnázium és Szakképző Iskolával együtt immár öt intézmény vett részt ebben. December 6-án, Szegedi Viola 10.

Nagy siker az Arany Dániel Matematikaversenyen

A 9-10. évfolyam számára kiírt matematikaverseny Haladók csoportjának II. kategóriájában Baranyai Zoltán (10.A) 1., Pálla Tamás (10.B) 2. lett. Felkészítő tanáraik - Feith Péter és Hirka Antal - Graphisoft-díjban részesül. Mindannyiuknak gratulálunk!

 

Farkas atya kitüntetése

Mayer Farkas atya Rátz Tanár Úr Életműdíjban részesült. Kitüntetéséhez ezúton is gratulálunk! A díj átadására nov. 17-én került sor a MTA dísztermében. 2006-ban iskolánk másik tanára, Dr. Rékási József nyerte el a magas rangú díjat. 

Pannonhalmi diák a NASA űrtáborában

Varga Márton (10.B) a Magyar Asztronautikai Társaság pályázatát megnyerve egyhetes űrkutatási táborban vett részt az Egyesült Államokbeli Huntsville-ban. Erről az útról számolt be többek közt a gondola internetes portál.

Szakképzés

Bencés Gimnázium, Szakképző Iskola és Kollégium
 

Örömmel írom, hogy iskolánk szeptembertől három új tagintézménnyel bővül. A Pannonhalmi Bencés Gimnázium és Kollégium az elmúlt években egyre nehezebb helyzetbe került a kormányzati megszorító intézkedések, a hat napos oktatás, hét napos kollégium működtetése miatt. Titusz atya a miskolci TV-nek adott interjúja itt nézhető meg.

Testvériskoláink látogatása

Az egyik németországi bencés gimnáziumból, Ettalból máj. 14-16 között, az olaszországi Albengából máj. 16-23. között látogatta meg egy csoport iskolánkat. A német diákokat az ott tanuló ösztöndíjasunk, Borsos Gergely hozta Pannonhalmára, az olasz diákok egy idei csereút résztvevői.

 

Syndicate content
Kövessen minket
a facebookon is!